Dilmah recept na citronový krém a koláčky

Dilmah recept na citronový krém a koláčky

Citronový krém

Ingredience:

Posup:

  • Nejprve dejte louhovat citronovou kůru do šálku s čajem, pak pokračujte v přípravě citronového krému
  • Ušlehejte v hrnci do hladka celá vejce, žloutky a cukr, poté dejte hrnec na plotnu (mírný oheň). Přidejte máslo, citronovou šťávu a scezenou citronovou kůru, šlehejte do zhoustnutí
  • Citronový krém dejte do lednice – vydrží zde po dobu 2 týdnů

 

Citronovo-kardamonové koláčky

Ingredience:

  • 125 g másla
  • 115 g hladké mouky
  • 45 g moučkového cukru
  • 50 g pudinku v prášku
  • 1 pol. lžíce citronové kůry
  • 1 pol. lžíce mletého kardamonu

Postup:

  • Předehřejte troubu na 160°C. Na dva plechy dejte papír na pečení. Utřete máslo, přidejte mouku, moučkový cukr, pudink v prášku, citronovou kůru a kardamom, na míchání použijte dřevěnou lžíci nebo vařečku
  • Pomocí čajové lžičky tvořte z těsta kuličky, pokládejte je na plech - vyložený papírem na pečení - cca 3 cm od sebe. Vidličkou posypanou moučkovým cukrem tyto kuličky jemně zploštěte
  • Pečte v předem vyhřáté troubě, v půlce pečení prohoďte plechy
  • Po 15 minutách nebo pokud jsou propečené je vyndejte z trouby a nechte 30 minut vychladnout

Koláčky můžete servírovat k odpolednímu čaji (svačině). Posypte moučkovým cukrem, a namáčejte je do šálku citronového tvarohu – dopřejte si, co hrdlo ráčí.

Přejeme dobrou chuť!

malovanatruhla.cz

zdroj: http://realhightea.dilmahtea.com/

© 2013 - 2024 malovanatruhla.cz, všechna práva vyhrazena.

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde / reset.