Nejprve dejte louhovat citronovou kůru do šálku s čajem, pak pokračujte v přípravě citronového krému
Ušlehejte v hrnci do hladka celá vejce, žloutky a cukr, poté dejte hrnec na plotnu (mírný oheň). Přidejte máslo, citronovou šťávu a scezenou citronovou kůru, šlehejte do zhoustnutí
Citronový krém dejte do lednice – vydrží zde po dobu 2 týdnů
Citronovo-kardamonové koláčky
Ingredience:
125 g másla
115 g hladké mouky
45 g moučkového cukru
50 g pudinku v prášku
1 pol. lžíce citronové kůry
1 pol. lžíce mletého kardamonu
Postup:
Předehřejte troubu na 160°C. Na dva plechy dejte papír na pečení. Utřete máslo, přidejte mouku, moučkový cukr, pudink v prášku, citronovou kůru a kardamom, na míchání použijte dřevěnou lžíci nebo vařečku
Pomocí čajové lžičky tvořte z těsta kuličky, pokládejte je na plech - vyložený papírem na pečení - cca 3 cm od sebe. Vidličkou posypanou moučkovým cukrem tyto kuličky jemně zploštěte
Pečte v předem vyhřáté troubě, v půlce pečení prohoďte plechy
Po 15 minutách nebo pokud jsou propečené je vyndejte z trouby a nechte 30 minut vychladnout
Koláčky můžete servírovat k odpolednímu čaji (svačině). Posypte moučkovým cukrem, a namáčejte je do šálku citronového tvarohu – dopřejte si, co hrdlo ráčí.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde / reset.
Tento web používá pro základní funkčnost a analýzu návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací
Poznámka: Neshromažďujeme, ani neposkytujeme třetí straně, žádná osobní data pro re-marketing nebo behaviorální reklamu.