Pokud chcete o letošním Silvestru vyzkoušet něco nového, můžete zkusit míchané nápoje, které pro Vás připravili specialisté ze společnosti Dilmah. Vybrali jsme pro Vás zajímavé recepty (jeden i v nealko verzi pro řidiče a abstinenty), které stojí za to vyzkoušet! Další recepty najdete u nás na blogu a facebooku.
Čajový zimní punč (alkoholický)
Ingredience:
1000 ml vychlazeného pravého černého čaje Dilmah Ceylon Gold
300 ml bílého rumu
100 ml portského vína (nejlépe Ruby Port)
150 ml čerstvé citronové šťávy
150 g cukru
Směs ovoce – maliny, borůvky, ostružiny a jahody
Na ozdobu lístky čerstvé máty, pomerančovou kůru a můžeme přidat Orange bitters (bylinný aperitiv Pomerančový bitter)
Čajový zimní punč (nealkoholický)
Ingredience:
1000 ml vychlazeného pravého černého čaje Dilmah Ceylon Gold
300 ml hroznového džusu
150 ml třešňového džusu
150 ml čerstvé citronové šťávy
200 g medu
Směs ovoce – maliny, borůvky, ostružiny a jahody
Na ozdobení lístky čerstvé máty, pomerančovou kůru a můžeme přidat tenké plátky pomeranče.
Postup:
Ve sváteční míse na vánoční bowli rozpustíme med nebo cukr v čerstvě vylouhovaném čaji Dilmah Ceylon Gold a necháme vychladnout. Poté přidáme ostatní ingredience a necháme 4h v chladničce. Vyndáme z chladničky 30 minut před podáváním a servírujeme s ledem ve vinných sklenkách, které ozdobíme pomerančovou kůrou a čerstvými lístky máty.
Citrus Circus
Ingredience:
100 ml vychlazeného černého cejlonského čaje s příchutí citronu a limetky Dilmah Lemon & Lime
20 ml cukrového sirupu „the bitter truth“ orange bitters (Pomerančový bitter)
zázvorová limonáda
Postup:
Naplníme sklenici tenkými plátky citronu, limetky a pom
eranče. Přidáme čaj, sirup, bitter a zamícháme. Dolijeme zázvorovou limonádou.
Ceylon Cooler
Ingredience:
120 ml vychlazeného Dilma
h cejlonského černého čaje s příchutí maracuji, granátového jablka a zimolezu (silný nálev, nechte 5 min. louhovat)30 ml brusinkového džusu
10 ml čerstvé limetkové šťávy
20 ml sirupu Violet – fialka
½ granátového jablka
½ maracuji
Postup:
Do velkého tumbleru nasypeme až po okraj kostky ledu. Přidáme brusinkový džus, limetkovou šťávu, sirup Violet a semínka granátového jablka, zamícháme barovou lžičkou a čajem. Čajový koktejl ozdobíme půlkou maracuji a semínky granátového jablka.
malovanatruhla.cz Vám přeje dobrou chuť